Čokoládovo-banánové muffiny

Zloženie:

3 zrelé banány (330 g)

2 PL trstinový cukor

2 vajíčka

70 g olej/ maslo

150 g špaldová celozrnná múka

2 ČL prášok do pečiva

3 PL kakao

1/2 ČL škorica

100 g horká čokoláda

Kakaové maslo z Peru

Postup:

Najprv si nastavíme rúru na 200°C, aby sa vyhriala. Potom si zmiešame suché zložky. Odvážime si 150 g celozrnnej špaldovej múky, ktorú preosejeme cez sitko. K múke pridáme 2 čajové lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov, 1/2 lyžičky škorice a 3 lyžice kakaa. Ak máte radi kávovú chuť môžete pridať ešte 1 lyžičku instantnej kávy. Ďalej si nakrájame na čo najmenšie časti 100 g horkej čokolády, alebo použijeme čokoládové peletky. Čokoládu môžete tiež nastrúhať na strúhadle. Čokoládu si pridáme k suchej zmesi. Teraz si zmiešame mokrú zmes. Vydličkou rozpučíme 3 zrelé banány, čo je asi 330 g banánov bez šupky. Banány nemusíme rozpučiť úplne na kašu, kľudne môžete nechať drobné kúsky banánov. Muffiny budú štrukturované a nebudú suché. K rozpučeným banánom pridáme 2 polievkové lyžice cukru, 2 menšie vajíčka a 70 g olivového oleja, alebo rozpusteného masla. Následne zmiešame suchú a mokrú zmes a všetko riadne spolu premiešame. Vezmeme si antiadhéznu formu na 12 kusov muffinov, ktorú potrieme olejom. Môžete použiť aj silikónové košíčky. Vkladať papierové košíčky do formy sa mi neosvedčilo, nakoľko sa mi stále muffiny do nich prilepili. Ak ich chcete použiť, tak ich odporúčam tiež jemne potrieť olejom. Zmes je v objeme presne na 12 muffinov. Teda ju rovnomerne nanesieme do formy, asi 3/4 objemu každého košíčka. Muffiny pečieme v rúre na 200°C presne 20 minút.