Domov‎ > ‎RAW recepty‎ > ‎

RAW kešu mozzarrela


Zloženie:
100 g kešu orieškov
3 PL vláknina psyllium
2 - 3 PL citrónová šťava
400 ml voda
1/2 lyžičky soľ
Postup:
Kešu oriešky namočíme cez noc do vody, prípadne stačí aj na 2 hodiny. V 400 ml vody rozmiešame 3 polievkové lyžice vlákniny psyllium, ktorú je možné kúpiť v lekárni, a necháme 2 hodiny odstáť. Behom tejto doby ju môžeme občas premiešať. Vznikne nám rôsolovitá hmota, ktorú premiestnime do mixéra a pridáme k nej zliate a prepláchnuté kešu oriešky, citrónovú šťavu a soľ podľa chuti. Na rozmixovanie je možné použiť aj tyčový mixér. Výslednú hmotu nalejeme do menších misiek a dáme stuhnúť do chladničky najmenej na 1 hodinu. Syr je potrebné spotrebovať najlepšie do druhého dňa. Musím povedať, že ide o chutnú náhradu syra, navyše vláknina psyllium Vám prevetrá črevá. Kešu oriešky je možné nahradiť lúpanými mandľami, ktoré sa však lúpu tak, že sa sparia vriacou vodou, teda to nie je úplne raw potravina už. Kešu mozzarrelu podávame klasicky poliatu olivovým olejom, posypanú bazalkou a s paradajkami.

Video YouTube