Zelené pesto s cestovinami a tofu

Zloženie:

170 g cestoviny

2 hrste špenátu

50 g kešu orechov

1 PL lahôdkové drodie

1 strúčik cesnaku

2 PL olivový olej

1/2 ČL sušené oregáno

1 PL šťava z citróna

2 ČL sójová omáčka

1/2 ČL ryžový ocot

1/3 ČL soľ

čierne korenie

mletý koriander

1 biele tofu

1/2 ČL červená paprika

BIO RAW organický olej z čiernej rasce (Nigella sativa)

Postup:

Najprv si dáme ohriať vodu na cestoviny a medzi tým začneme s prípravou pesta. Pesto pripravme z kešu orechov, ktoré je potrebné pred tým aspoň 4 hodiny namočiť do vody, aby zmäkli. Môžete ich nechať aj cez noc.  K takto pripraveným kešu orechom pridáme asi 2 hrste špenátu, 1 polievkovú lyžicu lahôdkového droždia, 1 strúčik cesnaku, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregána, 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, 1 čajovú lyžičku sójovej omáčky, 1/2 lyžičky ryžového, alebo ume octu a pesto dochutme soľou, čiernym korením a mletým koriandrom. Pesto vymixujeme v mixéri typu sekáčik. Medzi tým sa nám uvarili cestoviny, ktoré dáme do misky. Použite vretená väčšej veľkosti. Po uvarení ich prepláchnite trochou studenej vody, inak sa nepríjemne lepia. 

Tofu si nakrájame na kocky a dochutíme ho 1 čajovou lyžičkou sójovej omáčky a 1/2 čajovej lyžičky červenej papriky. Takto dochutené tofu opražíme na oleji a pridáme spolu s pestom na cestoviny. Nakoniec môžete všetko ešte pokropiť citrónovou šťavou a podávať. 

Namiesto kešu orechov môžete použiť aj jedno avokádo, musí byť však dobre dozreté. Tiež môžete  pridať aj cherry paradajky namiesto tofu, či použiť čerstvú bazalku.