Domov‎ > ‎Bylinky‎ > ‎

Pesto z cesnaku medvedieho


Zloženie:
1 zväzok cesnaku medvedieho
1 hrsť strúhaného syra
1 hrsť slnečnicových semienok
2 lyžice olivového oleja
trošku citróna
soľ podľa chuti
Postup:
Najprv cesnak medvedí dôkladne umyjeme. Potom ho usušíme v odstredivke na šalát, alebo ho utierkou poutierame. Následne ho vložíme do mixéra typu sekáčik a pridáme k nemu hrsť nastrúhaného syra (neúdený oštiepok, eidam, parmezán), hrsť lúpaných slnečnicových semienok, prípadne iných orechov, vhodné sú aj vlašské orechy, 2 lyžice olivového oleja, a trošku citróna. Všetko spolu dôkladne vymixujeme. Na záver pridáme ešte soľ podľa chuti. Olej do zmesi pridávame tak, aby sa nám celá zmes ľahko rozmixovala, teda ak je problém s vymixovaním pridáme viac oleja. Pesto držíme v chladničke a spotrebujeme do 4-5 dní. Pesto je vhodné na hrianky, alebo na špagety.

Cesnak medvedí môžete aj zamraziť a to tak, že ho umyjete, v odstredivke na šalát osušíte, nakrájate, vložíte do zaváraninového pohára a zamrazíte. Používate ho do pomazánok, polievok, na pizzu, či špagety.

Video YouTube