RAW zmrzlina

Zloženie:

4 väčšie banány

1 PL kokosový olej

3 PL mandľové maslo

2 PL kakao

štipka vanilka

Kakaové maslo z Peru

Postup:

Banány spolu s kokosovým olejom, mandľovým maslom, kakaom a štipkou vanilky rozmixujeme tyčovým mixérom, dáme do vhodnej nádoby, dózy a necháme cez noc zamraziť. Potom stuhnutý obsah z nádoby vyklopíme, nakrájame na čo najmenšie časti a tyčovým mixérom vymixujeme na krémovú konzistenciu. Takto pripravenú zmrzlinu môžeme hneď podávať, alebo opäť vložiť na 1-2 hodiny do mrazničky pre tuhšiu konzistenciu. Opätovné mixovanie už nie je potrebné. Zmrzlinu následne skonzumujte a dlhšie ju neskladujte. Zmrzlina chutí výborne. 

Do zmrzliny môžete pridávať rôzne orechové maslá. Do čokoládovej sa hodí arašidové, z vlašských orechov, mandľové, či priamo kakaové maslo. Na prípravu citrónovej zmrzliny stačí k banánom pridať citrón a na prípravu ovocnej zase ovocie v pomere 1:1, kde ide o pomer banánov k ovociu. Banány dodajú ovocnej zmrzline krémovú konzistenciu a sladkosť. Do zmrzliny môžete pridávať aj rôzne orechové mlieka, nemusia to byť iba maslá, či bylinky ako mätu, či bazalku, ktoré by ochutili napríklad jahodovú zmrzlinu, alebo matcha zelený čaj by bol zase vhodný do citrónovej zmrzliny. Na výrobu zmrzliny môžete použiť aj zmrzlinovač, výrobník zmrzliny.