Domov‎ > ‎RAW recepty‎ > ‎

RAW zmrzlina


Zloženie:
4 väčšie banány
4 lyžice kokosového oleja
2 lyžice kakaa
štipka vanilka

Postup:
Banány spolu s kokosovým olejom, kakaom a štipkou vanilky rozmixujeme tyčovým mixérom, dáme do vhodnej nádoby, dózy a necháme cez noc zamraziť. Potom stuhnutý obsah z nádoby vyklopíme, nakrájame na čo najmenšie časti a tyčovým mixérom vymixujeme na krémovú konzistenciu. Takto pripravenú zmrzlinu môžeme hneď podávať, alebo opäť vložiť do mrazničky na neskôr. Opätovné mixovanie už nie je potrebné. Zmrzlina chutí výborne. Do zmrzliny môžete namiesto kokosového oleja pridávať rôzne orechové maslá. Do čokoládovej sa hodí arašidové, z vlašských orechov, mandľové, či priamo kakaové maslo. Na prípravu citrónovej zmrzliny stačí k banánom pridať citrón a na prípravu ovocnej zase ovocie v pomere 1:1. Banány dodajú ovocnej zmrzline krémovú konzistenciu a sladkosť. Do zmrzliny môžete pridávať aj rôzne orechové mlieka, nemusia to byť iba maslá, či bylinky ako mätu, či bazalku, ktoré by ochutili napríklad jahodovú zmrzlinu, alebo matcha zelený čaj by bol zase vhodný do citrónovej zmrzliny. Na výrobu zmrzliny môžete použiť aj zmrzlinovač, výrobník zmrzliny.

Video YouTube