Chia puding

Zloženie:

100 ml mandľové mlieko

1 PL chia semienka

1 banán

5 jahôd

1 ČL sirup z agáve

1 lyžička kakao

BIO RAW prášok zo šťavy z mladého jačmeňa

Postup:

Do pohára nalejeme 100 ml mandľového mlieka, ktoré osladíme 1 čajovou lyžičkou agávového sirupu a pridáme 1 lyžičku RAW nepraženého kakaa. Potom do mlieka dáme 1 polievkovú lyžicu chia semienok a premiešavame ho dovtedy, kým sa semienka nerozložia po celom mlieku, cca 5-10 minút. Obsah necháme minimálne 4-5 hodín postáť v chladničke, aby sa vytvoril chia puding, občasne ho premiešame. Ďalej vymixujeme banán s jahodami a zmes položíme na už pripravený chia puding, ozdobíme a podávame. 

Mandľové mlieko môžeme kúpiť, alebo si ho vyrobiť doma a to tak, že asi 70 g mandlí zalejeme vodou a do rána ich necháme nasiaknuť. Potom vodu zlejeme mandle dôkladne premyjeme a zalejeme ich 0,5 litra vody. Vymixujeme, precedíme cez plátno a mlieko je hotové. Mlieko spotrebujeme v daný deň, nakoľko v chladničke dlho nevydrží, najviac 1 deň.