Domov‎ > ‎RAW recepty‎ > ‎

Špagety z cukety s avokádovou omáčkou


Zloženie:
1 cuketa
1 avokádo
1 lyžička sušenej bazalky
1 strúčik cesnaku
1 lyžica citrónová šťava
1 PL olivový olej
4 ks cherry paradajky
mletý koriander
čierne korenie
soľ
Postup:
Z cukety si pomocou špiralizéra nakrájame špagety. Ja som si pomohla škrabkou za pomoci ktorej som nakrájala cuketu na lazane. Potom olúpeme avokádo a popučíme ho vidličkou kým nám nevznikne krémová konzistencia. Potom k nemu pridáme 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžičku sušenej bazalky, pretlačíme k nemu 1 strúčik cesnaku, pridáme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a dochutíme štipkou mletého koriandra, čierneho korenia a soľou. Podávame s cherry paradajkami.

Ak nie ste vegan, tak môžete špagety z cukety napariť, alebo jemne opražiť na olivovom oleji, stiahnúť teplotu a prikryté ešte podusiť asi 10-15 min. Avokádová omáčka je výborná aj na cestoviny. Ja som si ju dochutila ešte troškou tekvicového oleja. Namiesto sušenej bazalky je lepšie použiť hrsť čerstvej, ktorú spolu s avokádom vymixujete do pasty.

Video YouTube