Špagety z cukety s avokádovou omáčkou

Zloženie:

1 cuketa

1 avokádo

1 lyžička sušenej bazalky

1 strúčik cesnaku

1 lyžica citrónová šťava

1 PL olivový olej

4 ks cherry paradajky

mletý koriander

čierne korenie

soľ

RAW BIO organický jablčný ocot, veľmi chutný 

Postup:

Z cukety si pomocou špiralizéra nakrájame špagety. Ja som si pomohla škrabkou za pomoci ktorej som nakrájala cuketu na lazane. Potom olúpeme avokádo a popučíme ho vidličkou kým nám nevznikne krémová konzistencia. Potom k nemu pridáme 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžičku sušenej bazalky, pretlačíme k nemu 1 strúčik cesnaku, pridáme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a dochutíme štipkou mletého koriandra, čierneho korenia a soľou. Podávame s cherry paradajkami.

Ak nie ste vegan, tak môžete špagety z cukety napariť, alebo jemne opražiť na olivovom oleji, stiahnúť teplotu a prikryté ešte podusiť asi 10-15 min. Avokádová omáčka je výborná aj na cestoviny. Ja som si ju dochutila ešte troškou tekvicového oleja. Namiesto sušenej bazalky je lepšie použiť hrsť čerstvej, ktorú spolu s avokádom vymixujete do pasty.