Levanduľové mlieko

Zloženie:

250 ml mandľové mlieko

1 L levanduľa

1 banán

1 ČL sušené čučoriedky

Prawtein Cordyceps Plus kakaová superpotravina s čínskou hubou Cordyceps

Postup:

Do mandľového mlieka vložíme jednu lyžicu levandule a privedieme ho k varu. Následne mlieko odstavíme a necháme kvety vylúhovať 5 až 10 minút. Potom levanduľu prefiltrujeme a mlieko necháme vychladnúť asi na 40°C, teda do príjemnej teploty. Rozmixujeme v ňom jeden banán a 1 čajovú lyžičku sušených čučoriedok, aby nadobudlo peknú fialovú farbu. Použila som mrazom sušené čučoriedky, ktoré som v mixéri na kávu vopred rozmixovala na prášok. Namiesto banánu môžete na osladenie použiť aj 2 ks vanilkového cukru, alebo iné sladidlo a mlieko pri zahrievaní zahustiť 1 ČL kudzu, alebo kukuričného škrobu (asi 2 minúty povariť). Pre RAW verziu levanduľu necháme v mlieku asi 8-12 hodín a mlieko neprevárame, alebo levanduľu priamo v mlieku rozmixujeme a mlieko precedíme.