Cuketové muffiny

Zloženie:

1 ks cuketa (285 g)

1/3 ks kápia

5 ks cherry paradajky

1 ks vňať cibuľky

125 g tvrdý syr

3 vajíčka

135 g špaldová celozrnná múka

1 ČL prášok do pečiva

1/2 ČL soľ

1 strúčik cesnaku

čierne korenie

muškátový oriešok

RAW BIO organický ľanový olej super čerstvý

Postup:

Najprv si nastavíme rúru na 200°C, aby sa vyhriala. Potom umyjeme a nastrúhame jednu menšiu cuketu na strúhadle na jemno. Asi 285 g cukety. K cukete pridáme na drobno pokrájanú asi 1/3 červenej papriky kápie, 5 kusov cherry paradajok, jednu menšiu vňať mladej cibuľky a pretlačíme jeden strúčik cesnaku. Namiesto zelenej cibuľky môžete použiť aj sušenú pažítku. Pridáme 3 menšie, alebo 2 väčšie vajíčka a všetko spolu vymiešame. Následne pridáme 125 g nastrúhaného syra, 135 g celozrnnej špaldovej múky preosiatej cez sitko, jednu lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov, 1/2 lyžičky soli, čierne korenie a štipku muškátového orieška. Opäť všetko spolu vymiešame. Vezmeme si antiadhéznu formu na 12 kusov muffinov, ktorú potrieme olejom. Zmes je v objeme presne na 12 muffinov. Teda ju rovnomerne nanesieme do formy, asi 3/4 objemu každého košíčka. Muffiny pečieme v rúre na 200°C 23 až 25 minút. S cherry paradajkami to nepreháňajte, nakoľko muffiny sú potom zo spodu vlhkejšie, prípadne ich môžete do muffinov zastrčiť z hora. S paradajkami sú však muffiny chutnejšie.


Muffiny sú najchutnejšie čerstvé, ale samozrejme vydržia aj v chladničke pár dní. Výborné sú na rýchle raňajky cez pracovné dni, alebo ako chutný snack.