Mandle v čokoláde

Zloženie:

mandle

čokoláda na varenie

kakao

kokos

BIO Bewitella classic krém z kakaových bôbov a ďalších superpotravín

Postup:

Najprv si olúpeme mandle, alebo použijeme priamo lúpané mandle. Mandle olúpeme tak, že ich sparíme vriacou vodou a necháme ich v nej 2-3 minúty. Potom ich vyberieme, premyjeme ich v studenej vode a olúpeme. Olúpané mandle necháme rozložené trošku preschnúť. Potom si vo vodnej lázni rozpustíme čokoládu na varenie a mandle v nej obalíme. Do čokolády nič nepridávajte, aby ste mandle obalili v hrubšej vrstve. Čokoládu rozpúšťajte pomaly po kúskoch, aby sa s ňou dobre pracovalo. Obalené mandle ešte s teplou čokoládou priamo obaľujeme v zmesi kokosu a kakaa. Všetko necháme stuhnúť a uložíme v nádobe. Takéto mandle chutia naozaj výborne, priam božsky ;-).


Využiť môžete aj silikónové formy v tvare malej guličky. Roztopenú čokoládu nalejete do jednotlivých guličiek danej formy a potom z hora do každej guličky ešte vložíte jednu mandľu. Všetko necháte v chladničke stuhnúť.


Tiež je možné rozsekané mandle premiešať s čokoládou a naplniť silikónovú formu v tvare podľa vlastného výberu. Formu môžete vopred posypať zmesou kakaa a kokosu, alebo zmesou len z vrchu posypať jednotlivé bonbóny. Lúpané mandle môžete aj trošku na oleji opražiť, prípadne v rúre na sucho.