Šmolkový chia puding
Postup:
Do pohára nalejeme 200 ml sójového mlieka, ktoré osladíme 2 čajovými lyžičkami agávového sirupu. Potom do mlieka dáme 2 polievkové lyžice chia semienok a premiešavame ho dovtedy, kým sa semienka nerozložia po celom mlieku, cca 5-10 minút. Obsah necháme minimálne 4-5 hodín postáť v chladničke, aby sa vytvoril chia puding. Môžeme nechať v chladničke až do nasledujúceho dňa.
Následne vo vodnej lázni rozpustíme 1 tabuľku (10 g) bielej čokolády na ktorú nalejeme hotový chia puding. Pridáme štipku modrej spiruliny a 1/3 čajovej lyžičky na strúhadle nastrúhaných tonkových bôbov, ktoré pudingu dodajú mandľovú príchuť. Všetko spolu vymiešame a na vrch položíme na plátky nakrájaný banán a podávame.
Vysvetlivky:
Modrá spirulina - je prírodné modré farbivo, ktoré sa získava z modrozelenej riasy spirulina. Ide o unikátny prírodný antioxidant vďaka obsahu phycocyanínu.