Domov‎ > ‎VEGE recepty‎ > ‎

Ružové mlieko z ruží a jahôd


Zloženie:
250 ml mandľové mlieko
1,5 PL sušené lupene ruží
16 g trstinový cukor
2 ČL sušené jahody
štipka kardamón
Postup:
Do jedného pohára mandľového mlieka vložíme 1 a 1/2 polievkovej lyžice sušených lupeňov ruží. Ja som kúpila bio ružové puky, čaj, od značky Sonnentor. Sú voňavé a mlieku dodajú arómu ruží. Ružové puky som rozobrala na lupienky. Následne mlieko zohrievame takmer do bodu varu, odstavíme a necháme ruže vylúhovať 5 až 10 minút. Potom mlieko scedíme a pridáme do neho 16 g trstinového cukru, štipku kardamónu a 2 čajové lyžičky prášku zo sušených jahôd. Kúpila som mrazom sušené jahody a vymixovala som ich v mixéri na kávu na prášok. Mlieko so všetkými surovinami ešte vymixujeme mini mixérom na kapučíno, aby sa prášok zo sušených jahôd rovnomerne rozmixoval. Tiež nám vznikne pekná pena. Kombinácia ruže a jahôd chutí výborne. Farba mlieka je iba mierne ružová, ale chuť je božská. Môžete vyskúšať aj čerstvé ruže, pridáte asi jednu hrsť, ak pestujete nejaké nepostrekované v záhradke. Všetky ruže sú jedlé. Čerstvé lupene ruží by mali pri zahrievaní vyblednúť a pustiť farbu do mlieka. Môžete tiež použiť 1 až 2 čerstvé jahody.
 

Video YouTube