Domov‎ > ‎VEGE recepty‎ > ‎

Levanduľové mlieko


Zloženie:
250 ml mandľové mlieko
1 L levanduľa
1 banán
1 ČL sušené čučoriedky
Postup:
Jednu polievkovú lyžicu sušených kvetov levandule necháme vylúhovať v jednom pohári mandľového mlieka 1 až 2 hodiny. Následne mlieko spolu s levanduľou privedieme k varu, odstavíme a necháme kvety vylúhovať ešte 3 až 5 minút. Potom kvety prefiltrujeme a mlieko necháme vychladnúť asi na 40°C, teda do príjemnej teploty. Rozmixujeme v ňom jeden banán a 1 čajovú lyžičku sušených čučoriedok, aby nadobudlo peknú fialovú farbu. Použila som mrazom sušené čučoriedky, ktoré som v mixéri na kávu vopred rozmixovala na prášok. Namiesto banánu môžete na osladenie použiť aj 2 ks vanilkového cukru, alebo iné sladidlo a mlieko pri zahrievaní zahustiť 1 ČL kudzu, alebo kukuričného škrobu (asi 2 minúty povariť). Pre RAW verziu levanduľu necháme v mlieku asi 8 hodín a mlieko neprevárame.

Video YouTube